Forum ...Kolej do ekranu... Strona Główna ...Kolej do ekranu...
...Pociąg do filmu...

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mataron...yyy... makar.... tfu... MARATON ZIMOWY RUSZA!!!
Idź do strony 1, 2, 3 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...Kolej do ekranu... Strona Główna -> ZAPROPONUJ
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dr Ożdż
Ojciec Dyrektor

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 22:22    Temat postu: Mataron...yyy... makar.... tfu... MARATON ZIMOWY RUSZA!!! Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich neurotycznych lunatyków i podłączonych do prądu popaprańców, którzy zamiast grzecznie spać, mają ochotę dymić "od zmierzchu do świtu" (To też tytuł filmu, stąd cudzysłów) Oto czytacie oficjalne potwierdzenie, że w najbliższe ferie odbędzie się już trzecia edycja maratonu filmowego. Mamy zgodę szefostwa, reszta należy do nas.
Data imprezy: 25.02. 09 (środa) godz. 19
Zmiana terminu możliwa tylko w obrębie drugiego tygodnia ferii. Oczywiście należy brać pod uwagę taką zmianę, że maraton w ogóle szlag trafi. Rzecz w tym, że w pierwszym tygodniu ferii wyjeżdżam na tydzień na dechę - trudno powiedzieć jakie kuku sobie zrobięSmile Wystarczy zauważyć, że wyjeżdżam w "piątek 13" (znów tytuł filmu)
Wszystkie zasady organizacyjne tak jak przy poprzednich edycjach - jeszcze zdążę przypomnieć. Najważniejsze - wszyscy uczestnicy zostają do końca i nie mogą opuścić szkoły do końca imprezy.
Repertuar to oczywiście sprawa kluczowa. Wygląda to tak - jak zwykle jako sprawca całej awantury zastrzegam sobie prawo do ostatecznych decyzji. Z drugiej strony chciałbym mieć tylko cześciowy wplyw na repertuar dlatego z chęcią poczytam o Waszych propozycjach.
Na dzień dzisiejszy mogę sie przyznać, że mam trzy propozycje.
1. Blade Runner - (Łowca androidów) - stare arcydzieło s-f z udziałem Harrisona Forda. Film, ktory zdecydowanie wyprzedzil swoj czas i do dzisiaj sie nie zestarzal.
2. Siedem - (Brad Pitt i Morgan Freeman) zastanawialem sie czy nie jest zbyt brzydkie, ale chyba jakos to przezyjecie. Ostatnio zapuscilem sonde wsrod kinowiczow i okazalo sie ze niewielu ludkow ogladalo ten film.
3. Rec - czyli bardziej Wasza propozycja widze ze zdania sa podzielone, ale przyznam sie ze sam kiedy obejrzalem film Rec bylem pod wrazeniem. W kategorii straszydeł jest niezły i bardzo wciagajacy. Oprocz tego, ze jako film grozy poraża surowoscia i rzadko spotykanym realizmem, ma jeszcze jeden plus - nie jest filmem amerykanCKYM:)

Moje propozycje ida w strone dosc ponura i krwawą - przydaloby sie cosik na rozluznienie przepony, piąchów i gałek ocznych. Coś do pohahania? Jak dla mnie samo slowo komedia wróży klęskę, ale jesli macie cos naprawde dobrego to bedzie mile widziane.
Jak zwykle prosze, zeby w slad za kazda propozycja szlo zalatwienie kopii filmu w dobrej jakosci przynajmniej 2-3 dni przed maratonem. Druga prosba dotyczy wszelkich przerywnikow - jesli macie jakies drobne ciekawostki - teledyski, animacje czy tez wlasne produkcje amatorskie to czekam z niecierpliwoscią. Czekam na odzew i ciag dalszy waszej dyskusji - postarajcie sie wkrecic wiecej luda na forum, bo ciezko bazować na opinii kilku osob.
Pokój.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:22    Temat postu:

Powrót do góry
Gal_Anonim
Looser

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale co? REC jest straszny?;> No przecież tam jest więcej śmiechu niż w "Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną" i "Nocnym pociągu z mięsem" razem wziętych! Totalna porażka i nieporozumienie, a nie horror :/ Nie puszczajcie tego, oj nie! Lepiej jakąś azjatycką produkcję zarzucić, a nie hiszpańską (?) szmirę Neutral

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 15:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm....Raczej rzadko oglądam komedie, gustuję raczej w mhrocznych i ponurych klimatach, więc nie zaproponuję nic wesołego ;P Ale pewna osoba powiadomiła mnie o, całkiem niezłym na pierwszy rzut oka, dramacie wojennym "Opór" - oto zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=os8IIfsN9nY

Jeśli chodzi o moje zdanie na temat propozycji Doktora...
-"Siedem" - jestem absolutnie za
-"Blade Runner" - wygląda zachęcająco
-"[Rec]" - nie mam zdania, słyszałam wiele sprzecznych opinii i szczerze mówiąc ciekawa jestem, jak jest naprawdę Wink
Gal_Anonim
Looser

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Opór" mógłby być ok, ale obawiam się, że film jest zbyt nowy i nie znajdzie się w sieci wstawka, która cieszyłaby oczy i uszy ;d

[REC] NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyobraź sobie, drogi Galu, że osoba polecająca mi "Opór" posiada dobrej jakości wersję filmu, co prawda z napisami, ale cóż, literki znamy, więc krzywda się nikomu nie stanie ;P
Gal_Anonim
Looser

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 18:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyobrażam, sobie droga Silvo, że widziałem najlepszą z obecnych wstawek i jak dla mnie wersje DVDSCR średnio nadają się do emisji z rzutnika, który wymaga filmu w wysokiej rozdzielczości, a wersje DVDSCR takowej nie posiadają Sad(!!

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

elo elo trzy dwa zero !
hmm...no i mamy nastepny maraton Very Happy
yy.. to moze zamiast filmu pt."Opór" zapuscmy jakis prosty,
zwykly, amerykanski shit np."Hancock" xD Very Happy bedzi idealnie kontrastowal z resztą filomow na maratonie xD hehe
Gal_Anonim
Looser

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Hancock" jest ok! To nie jest shit! Sad( I w sumie podchodzi pod komedie, może trochę sci-fi, ale zawsze to komedia, która tak bardzo jest potrzebna na ten maraton Smile

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 20:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oki oki nie jest shit ;P .
no wlasnie jako komedia "Hancock" pasowalby na maraton ...taki mix Very Happy
administrator
POLITI

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm komedie? Jeg foretraekker Olsen banden !! hvad med det?

Deres master Mathias Soltysen Razz

(c)2007 Copyright by Szeryf
----------------------------------
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Silva774

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Soltysen, Ty mówże jakoś po ludzku, ok? xD

Jak chodzi o "Hancock'a", mam wersję w bardzo dobrej jakości, jakby coś Wink
administrator
POLITI

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy
dobra zrobie to dla Ciebie Razz
chodzilo mi o Gang Olsena Very Happy

PS. polecam nutke Razz
http://www.youtube.com/watch?v=gdAdRrx0-IQ&feature=related

xDD

(c)2007 Copyright by Szeryf
----------------------------------
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gal_Anonim
Looser

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 09:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gang Olsena? A którą część? Neutral

A oglądał ktoś może "Gran Torino" Z Clintem Eastwoodem? Bo kisi mi się nam dysku, a podobno dobry RazzP

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 10:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja obstaje dalej przy swoim ("Equilibrium"), ale popieram również wyświetlenie filmu "Siedem"- dużo dobrego o nim słyszałem, ale go nie widziałem;) Co do REC zdania nie mam, "Blade Runner"... Hmm... Mógłby być ewentualnie:p Jeszcze jedna pozycja zwróciła moją uwagę wśród wymienionych w toku wypowiedzi Doktora: "Od zmierzchu do świtu"- jeden z owoców współpracy Rodrigueza i Tarantino- warto obejrzeć; choć w sumie nie wszystkim może się podobać:p
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Silva774

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam pomysł: niech ktoś zbierze do kupy wszystkie propozycje i zrobi ankietę. Będzie bardziej czytelnie i w ogóle. Bo to na serio wygląda jak jakiś jarmark. Tylko się wszyscy przekrzykują.
Reklama

Wysłany: Sro Lut 11, 2009 15:38    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ...Kolej do ekranu... Strona Główna -> ZAPROPONUJ Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 1 z 82
Skocz do: