Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dr Ożdż Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:22 Temat postu: Mataron...yyy... makar.... tfu... MARATON ZIMOWY RUSZA!!! |
|
|
Witam wszystkich neurotycznych lunatyków i podłączonych do prądu popaprańców, którzy zamiast grzecznie spać, mają ochotę dymić "od zmierzchu do świtu" (To też tytuł filmu, stąd cudzysłów) Oto czytacie oficjalne potwierdzenie, że w najbliższe ferie odbędzie się już trzecia edycja maratonu filmowego. Mamy zgodę szefostwa, reszta należy do nas.
Data imprezy: 25.02. 09 (środa) godz. 19
Zmiana terminu możliwa tylko w obrębie drugiego tygodnia ferii. Oczywiście należy brać pod uwagę taką zmianę, że maraton w ogóle szlag trafi. Rzecz w tym, że w pierwszym tygodniu ferii wyjeżdżam na tydzień na dechę - trudno powiedzieć jakie kuku sobie zrobię Wystarczy zauważyć, że wyjeżdżam w "piątek 13" (znów tytuł filmu)
Wszystkie zasady organizacyjne tak jak przy poprzednich edycjach - jeszcze zdążę przypomnieć. Najważniejsze - wszyscy uczestnicy zostają do końca i nie mogą opuścić szkoły do końca imprezy.
Repertuar to oczywiście sprawa kluczowa. Wygląda to tak - jak zwykle jako sprawca całej awantury zastrzegam sobie prawo do ostatecznych decyzji. Z drugiej strony chciałbym mieć tylko cześciowy wplyw na repertuar dlatego z chęcią poczytam o Waszych propozycjach.
Na dzień dzisiejszy mogę sie przyznać, że mam trzy propozycje.
1. Blade Runner - (Łowca androidów) - stare arcydzieło s-f z udziałem Harrisona Forda. Film, ktory zdecydowanie wyprzedzil swoj czas i do dzisiaj sie nie zestarzal.
2. Siedem - (Brad Pitt i Morgan Freeman) zastanawialem sie czy nie jest zbyt brzydkie, ale chyba jakos to przezyjecie. Ostatnio zapuscilem sonde wsrod kinowiczow i okazalo sie ze niewielu ludkow ogladalo ten film.
3. Rec - czyli bardziej Wasza propozycja widze ze zdania sa podzielone, ale przyznam sie ze sam kiedy obejrzalem film Rec bylem pod wrazeniem. W kategorii straszydeł jest niezły i bardzo wciagajacy. Oprocz tego, ze jako film grozy poraża surowoscia i rzadko spotykanym realizmem, ma jeszcze jeden plus - nie jest filmem amerykanCKYM:)
Moje propozycje ida w strone dosc ponura i krwawą - przydaloby sie cosik na rozluznienie przepony, piąchów i gałek ocznych. Coś do pohahania? Jak dla mnie samo slowo komedia wróży klęskę, ale jesli macie cos naprawde dobrego to bedzie mile widziane.
Jak zwykle prosze, zeby w slad za kazda propozycja szlo zalatwienie kopii filmu w dobrej jakosci przynajmniej 2-3 dni przed maratonem. Druga prosba dotyczy wszelkich przerywnikow - jesli macie jakies drobne ciekawostki - teledyski, animacje czy tez wlasne produkcje amatorskie to czekam z niecierpliwoscią. Czekam na odzew i ciag dalszy waszej dyskusji - postarajcie sie wkrecic wiecej luda na forum, bo ciezko bazować na opinii kilku osob.
Pokój. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:22 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gal_Anonim Looser

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 10:25 Temat postu: |
|
|
Ale co? REC jest straszny?;> No przecież tam jest więcej śmiechu niż w "Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną" i "Nocnym pociągu z mięsem" razem wziętych! Totalna porażka i nieporozumienie, a nie horror :/ Nie puszczajcie tego, oj nie! Lepiej jakąś azjatycką produkcję zarzucić, a nie hiszpańską (?) szmirę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silva774

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 15:16 Temat postu: |
|
|
Hmm....Raczej rzadko oglądam komedie, gustuję raczej w mhrocznych i ponurych klimatach, więc nie zaproponuję nic wesołego ;P Ale pewna osoba powiadomiła mnie o, całkiem niezłym na pierwszy rzut oka, dramacie wojennym "Opór" - oto zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=os8IIfsN9nY
Jeśli chodzi o moje zdanie na temat propozycji Doktora...
-"Siedem" - jestem absolutnie za
-"Blade Runner" - wygląda zachęcająco
-"[Rec]" - nie mam zdania, słyszałam wiele sprzecznych opinii i szczerze mówiąc ciekawa jestem, jak jest naprawdę  _________________ "If you wait for someone else to begin, it's never going to happen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gal_Anonim Looser

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 16:27 Temat postu: |
|
|
"Opór" mógłby być ok, ale obawiam się, że film jest zbyt nowy i nie znajdzie się w sieci wstawka, która cieszyłaby oczy i uszy ;d
[REC] NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silva774

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 17:54 Temat postu: |
|
|
Wyobraź sobie, drogi Galu, że osoba polecająca mi "Opór" posiada dobrej jakości wersję filmu, co prawda z napisami, ale cóż, literki znamy, więc krzywda się nikomu nie stanie ;P _________________ "If you wait for someone else to begin, it's never going to happen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gal_Anonim Looser

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 18:38 Temat postu: |
|
|
Wyobrażam, sobie droga Silvo, że widziałem najlepszą z obecnych wstawek i jak dla mnie wersje DVDSCR średnio nadają się do emisji z rzutnika, który wymaga filmu w wysokiej rozdzielczości, a wersje DVDSCR takowej nie posiadają (!! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterman

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 18:48 Temat postu: |
|
|
elo elo trzy dwa zero !
hmm...no i mamy nastepny maraton
yy.. to moze zamiast filmu pt."Opór" zapuscmy jakis prosty,
zwykly, amerykanski shit np."Hancock" xD bedzi idealnie kontrastowal z resztą filomow na maratonie xD hehe _________________ /tuzin ludzi nie zyje. jaka muzyka moze zabic tuzin ludzi ? nie muzyka. electro....Szukają pana wszystkie służby. Melanż zbyt epicki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gal_Anonim Looser

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 19:04 Temat postu: |
|
|
"Hancock" jest ok! To nie jest shit! ( I w sumie podchodzi pod komedie, może trochę sci-fi, ale zawsze to komedia, która tak bardzo jest potrzebna na ten maraton  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterman

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 20:41 Temat postu: |
|
|
oki oki nie jest shit ;P .
no wlasnie jako komedia "Hancock" pasowalby na maraton ...taki mix  _________________ /tuzin ludzi nie zyje. jaka muzyka moze zabic tuzin ludzi ? nie muzyka. electro....Szukają pana wszystkie służby. Melanż zbyt epicki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
administrator POLITI

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 22:24 Temat postu: |
|
|
hmmm komedie? Jeg foretraekker Olsen banden !! hvad med det?
Deres master Mathias Soltysen  _________________
(c)2007 Copyright by Szeryf
----------------------------------
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silva774

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 22:28 Temat postu: |
|
|
Soltysen, Ty mówże jakoś po ludzku, ok? xD
Jak chodzi o "Hancock'a", mam wersję w bardzo dobrej jakości, jakby coś  _________________ "If you wait for someone else to begin, it's never going to happen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
administrator POLITI

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gal_Anonim Looser

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 09:28 Temat postu: |
|
|
Gang Olsena? A którą część?
A oglądał ktoś może "Gran Torino" Z Clintem Eastwoodem? Bo kisi mi się nam dysku, a podobno dobry P _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
siedemzyczen
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 10:05 Temat postu: |
|
|
Ja obstaje dalej przy swoim ("Equilibrium"), ale popieram również wyświetlenie filmu "Siedem"- dużo dobrego o nim słyszałem, ale go nie widziałem;) Co do REC zdania nie mam, "Blade Runner"... Hmm... Mógłby być ewentualnie:p Jeszcze jedna pozycja zwróciła moją uwagę wśród wymienionych w toku wypowiedzi Doktora: "Od zmierzchu do świtu"- jeden z owoców współpracy Rodrigueza i Tarantino- warto obejrzeć; choć w sumie nie wszystkim może się podobać:p |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silva774

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 15:38 Temat postu: |
|
|
A ja mam pomysł: niech ktoś zbierze do kupy wszystkie propozycje i zrobi ankietę. Będzie bardziej czytelnie i w ogóle. Bo to na serio wygląda jak jakiś jarmark. Tylko się wszyscy przekrzykują. _________________ "If you wait for someone else to begin, it's never going to happen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 15:38 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |