Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dr Ożdż Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 18:56 Temat postu: Maraton zimowy 2010 !!! |
|
|
Otwieram cieżkie skrzypiace drzwi i wchodzę z latarką do środka. Cisza, nikogo nie ma. Zimno i ciemno. Od wakacji forum tonie w mrokach i rdzewieje. Wyczuwam tylko wilgoć w powietrzu. Dochodzą mnie odgłosy zbudzonych nietoperzy. Tu i ówdzie pajęczyny i kapiąca woda.
Ale z drugiej strony nie ma sie co zniechęcać - trzeba szybko rozpalic ogien i bycmoze wkrotce zjawi sie ktos zwabiony swiatlem i cieplem.
Tym ogniem niech bedzie oczywiscie dobra wiadomosc ze w najblizsze ferie uruchamiamy nastepna edycje filmowego maratonu (chyba juz piątą!!!) No prosze... od razu jasniej i cieplej.
Czas 25 stycznia godz 19:06 - regulamin ten co zawsze. Zabawa, mam nadzieje, lepsza niz kiedykolwiek.
Repertuar jak zwykle do negocjacji - w miare pewne są 2 filmy - obiecany dawno Paranoid Park oraz Kac Vegas. Czekam na inne tytuły. I jak zwykle czekam na propozycje krotkich form do puszczenia miedzy filmami Zarażonych Avatarem musze zmartwic ze wszystko bedzie 2D:)
Ok, trwam przy ogniu i czekam na chętnych do dyskusji. Pokój. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 18:56 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Magic

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 22:17 Temat postu: |
|
|
To może jakiś horror . REC , albo "Wzgórza mają oczy" . Ewentualnie proponowałabym "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" albo "ostatni dom po lewej" . Wszytkie filmy dostarcze jutro Panu Prof. Drożdżowi . :) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silva774

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 16:00 Temat postu: |
|
|
Ja już podrzuciłam panu Doktorowi moją propozycję, czyli "Jabłka Adama":
"Neofaszysta Adam po wyjściu z więzienia zostaje w ramach programu resocjalizacyjnego wysłany na małą, wiejską plebanię (gdzieś na zapadłej, duńskiej prowincji). Na miejscu wita go nieco dziwaczny pastor Ivan. Okazuje się, że Adam nie jest jedynym "gościem" młodego pastora - mieszka u niego jeszcze co najmniej kilku dziwaków, którzy podobnie jak Adam trafili tu nie do końca z własnej woli. Ivan prosi Adama aby ten wyznaczył sobie jakiś cel - coś do czego mógłby dążyć, coś co chciałby podczas pobytu na plebani osiągnąć. Adam od niechcenia rzuca, że mógłby upiec ciasto z jabłek rosnących na przykościelnej jabłonce. Jego decyzja pociąga za sobą szereg dziwnych, zupełnie nieoczekiwanych wydarzeń..."
Co do "Paranoid Park" - ani mnie to ziębi, ani grzeje. W sumie mogę obejrzeć, chociaż jakoś specjalnie mnie nie zachęca - się zobaczy jak to będzie.
Jeśli chodzi o propozycje Magic, to oglądałam kiedyś "Wzgórza mają oczy" i w sumie wrzuciłabym ten film na jedną półkę razem z "Piłą" i innymi rzeczami tego typu... [REC] nie oglądałam, więc nie mam zdania, chociaż jestem raczej na nie. "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" chyba mógłby być, ale przyznam, że "Ostatni dom po lewej" bardziej wpasowuje się w 'moje klimaty' ;D
PS.Panie Doktorze, ale co jest złego w mroku, nietoperzach, pajęczynach i kapiącej wodzie?  _________________ "If you wait for someone else to begin, it's never going to happen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterman

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 16:57 Temat postu: |
|
|
elo elo 3 2 0
spoko loko..Kac Vegas musi byc ! xD
ja tez jutro podrzuce kilka propozycji filmowych :
- Equilibrium - przyszlosc patrze film z dobra obsada i przemyślanym tematem
- Prawo zemsty / Law Abiding Citizen - b.dobry thriller wręcz rewelacja tego roku
cu :* _________________ /tuzin ludzi nie zyje. jaka muzyka moze zabic tuzin ludzi ? nie muzyka. electro....Szukają pana wszystkie służby. Melanż zbyt epicki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dr Ożdż Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 15:43 Temat postu: |
|
|
Kto to jest Magic i czemu obiecuje a potem nie daje? (jakkolwiek to brzmi:) ) jutro jestem ostatni dzien w szkole wiec czekam na Cie i Twoje filmy. Chetnie obejrzalbym tego Benjamina. Napewno odpada REC z tego powodu ze z wielka przyjemnascia wrzucilem go juz na ostatnim maratonie.
Co zaś sie tyczy zapytań Gotha to kapiaca woda i wilgoc moga powodowac grzyba. Boje sie ze od razu zglosi pretensje Tomek M. wiec dorzucam ze wilgoc moze rowniez powodowac reumatyzm. Nietoperze - raz ze robia kupe gdzie popadnie a dwa ze sa tylko gorsza odmiana Toperzy. Co tam jeszcze - pajęczyna - czepia sie wlosow i czesto zawiera pająka, na widok ktorego dzieci krzycza a ja nie lubie wrzaskow. Goth - pamietaj o tych krotkich formach. No to tyle narazie. Czekam na nastepne wnioski. Pokój. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterman

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 15:54 Temat postu: |
|
|
hahahaha..grzyb ma grzyba
to moze na maraton w przerwach rzuciloby sie przeróbki filmu "Upadek" hahaha xD cos w stylu 'Hitler idzie na imprezę Electroooo' ;> _________________ /tuzin ludzi nie zyje. jaka muzyka moze zabic tuzin ludzi ? nie muzyka. electro....Szukają pana wszystkie służby. Melanż zbyt epicki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silva774

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 19:45 Temat postu: |
|
|
Yyy...że niby REC już był?.. Przecież byłam na wszystkich maratonach i niczego takiego sobie nie przypominam, mimo, że cały czas czujnie trwałam na podłodze pod oknem...
Jeśli chodzi o krótkie formy - wezmę na jutro (o ile moja pamięć i [nie]przytomność nie stwierdzą inaczej). Tak jak mówiłam - jakieś teledyski, jakiś sand art i się zobaczy co jeszcze znajdę
Ehem..grzyb mi nie straszny, w domu mam 6-7, więc gorzej już być nie może, reumatyzm też mnie nie przeraża - i tak mnie wszystko boli (to chyba już ten wiek), koty też często robią kupę gdzie popadnie, a jakoś nikt się ich nie czepia (a Toperze przecież też są całkiem milutkie i przytulaśne ^^). Natomiast pajęczyny stanowią u mnie wskaźnik ruchu powietrza, więc też są pożyteczne, a pająki zżerają różne paskudniejsze świństwa, więc też są ok, poza tym przy nich Emo tak śmiesznie wrzeszczy i rzuca się na zamknięte drzwi ^^
Przedpokój xD _________________ "If you wait for someone else to begin, it's never going to happen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magic

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 20:49 Temat postu: |
|
|
Sorry , wystąpiły małe problemy techniczne , kolega nie doniósł mi filmu a chciałam dać wszystkie na raz . Teraz mam już wszystkie , dam je Panu jutro na angielskim .  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silva774

|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 13:53 Temat postu: |
|
|
....
Nie żeby coś, ale ci, którzy zaglądają tu tylko po to, żeby zobaczyć co inni piszą i odejść bez słowa, mogliby się wypowiedzieć na temat propozycji filmowych, a nie psioczyć na maratonie i po nim, że jest kiepski repertuar... _________________ "If you wait for someone else to begin, it's never going to happen" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterman

|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 23:14 Temat postu: |
|
|
Tak! Silva masz racje !
xD _________________ /tuzin ludzi nie zyje. jaka muzyka moze zabic tuzin ludzi ? nie muzyka. electro....Szukają pana wszystkie służby. Melanż zbyt epicki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hinol
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 18:55 Temat postu: |
|
|
A więc moje propozycje:
1) 11:14 - czarna komedia, ciekawa zrealizowana przez nie chronologiczność wydarzeń.
2) Snatch - brytyjska komedia kryminalna
3) Strzelec - kawał dobrego kina sensacyjnego |
|
Powrót do góry |
|
 |
EmO
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 11:18 Temat postu: |
|
|
Hejj po mimo,że wskakuję tu na nie cały tydzień przed maratonem mam nadzieję,iż forum jeszcze nie umarło stanowczo popieram Kac Vegas ja bym proponowała IDENTITY [więcej na http://tozsamosc.filmweb.pl/ ]
(obejrzane z Gotem-kotem,film naprawdę świetny!Więc jeżeli nawet nie na maraton to może na jakiś wieczorek??)
Co do filmików krótkometrażowych,teledysków etc to na pewno chciałabym zobaczyć(w końcu) reklamę IIId [Lamon masz to może u siebie?] xD,Archive-Again,AFI-Prelude,AFI-Miss Murder (w takiej kolejności;) ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterman

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 16:52 Temat postu: |
|
|
hm...nie mam pytaj Pieczary ;]
ale Doktor chyba ma ta reklame  _________________ /tuzin ludzi nie zyje. jaka muzyka moze zabic tuzin ludzi ? nie muzyka. electro....Szukają pana wszystkie służby. Melanż zbyt epicki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
EmO
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 22:10 Temat postu: |
|
|
Eheee... no to nic,jeżeli Doktor tego nie ma to w sumie od Grzyba pewnie i tak tego nie zdobędę bo lata pewnie gdzieś nad Nawojową xD
aczkolwiek postaram się zdobyć |
|
Powrót do góry |
|
 |
Peterman

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 22:56 Temat postu: |
|
|
haha xD swoim Grzybolotem
nie no..powinien miec
yea  _________________ /tuzin ludzi nie zyje. jaka muzyka moze zabic tuzin ludzi ? nie muzyka. electro....Szukają pana wszystkie służby. Melanż zbyt epicki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 22:56 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |